Scurgeri de date de la Facebook. Ce masuri s-au luat pentru cei afectati

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Facebook nu intentioneaza sa anunte utilizatorii care se numara printre cei o jumatate de miliard de persoane ale caror informatii personale au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, relateaza CNN.

Weekendul trecut, o baza de date cu inregistrari despre 533 de milioane de conturi Facebook – inclusiv numere de telefon, adrese de e-mail, zile de nastere si alte detalii personale – au fost distribuite online.

Scurgerea nu a inclus informatii sensibile, cum ar fi carduri de credit sau numere de securitate sociala, dar datele ar putea fi exploatate in continuare de catre raufacatori.

Facebook a remarcat la inceputul acestei saptamani ca datele au fost extrase din profilurile publice de pe platforma sa in 2019 utilizand functia sa de „importator de contacte”. Compania spune ca a facut rapid ajustari ale functiei pentru a preveni repetarea unei astfel de activitati.

Desi datele sunt din 2019, baza de date a fost postata online recent. Deoarece datele au fost extrase din profilurile publice, compania nu poate fi sigura ce utilizatori ar trebui sa fie notificati si, prin urmare, nu intentioneaza sa alerteze persoanele care ar putea fi afectate, a declarat Facebook pentru CNN Business, .

In schimb, Facebook a lansat o pagina de ajutor pentru utilizatorii preocupati ca datele lor ar fi putut fi publicate. Pagina explica faptul ca numai informatiile care au fost partajate public pe profilurile utilizatorilor au fost extrase, ceea ce inseamna ca nu includ informatii care au fost partajate numai prietenilor, de exemplu. De asemenea, detaliaza modul in care utilizatorii isi pot regla setarile de confidentialitate.

Pe langa dezvaluirea de pe Facebook, LinkedIn a confirmat joi seara ca, intr-un incident separat, informatiile privind 500 de milioane de utilizatori ai sai sunt acum de vanzare pe un site utilizat de hackeri.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com