Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara a anuntat ca a descoperit vaccinul impotriva COViD-19!

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

„Avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze. Vaccinul e momentan pentru testare in laborator”, anunta profesorul universitar doctor Virgil Paunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.

Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, este primul centru de cercetare in domeniul terapiilor genice cu dotari de ultima generatie din Romania si singurul de acest tip din Europa de Est care dispune de facilitati de cercetare fundamentala si aplicata pentru medicina translationala.

„O zi foarte importanta pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze. Vaccinul e momentan pentru testare in laborator”, anunta a1.ro, citandu-l pe profesorul universitar doctor Virgil Paunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.

Profesorul universitar doctor Virgil Paunescu mai spune ca echipa de cercetatori de la OncoGen, pe care o coordoneaza, a terminat ieri sinteza vaccinului, iar azi a inceput deja testele pentru vaccinul impotriva Covid-1.

Potrivit a1.ro, cercetatorii de la Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara au anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca un vaccin personalizat care sa protejeze contra noului Coronavirus poate fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizata in vaccinarea personalizata in cancer si au postat tehnologia pe site-ul oncogen.ro. La inceputul acestei saptamani, OncoGen Timisoara a primit din Germania reactivii destinati primelor teste.

Virgil Paunescu declara intr-un interviu oferit a1.ro ca echipa de cercetatori de la OncoGen a facut publica tehnologia de producere a vaccinului in asa fel incat orice firma de medicamente sa poata sa o foloseasca oricand: „Datele facute publice de alte colective sunt foarte putine, pentru ca majoritatea colectivelor de cercetare doresc sa patenteze mai intai ideile pentru a beneficia de un eventual profit. Dupa parerea mea, la ora actuala, in lume lucreaza, probabil, sute de colective de cercetatori pentru un vaccin impotriva Covid-19. Noi, insa, nu am vrut sa tinem ascunsa informatia. Avand in vedere gravitatea situatiei, am hotarat sa punem toate datele noastre la dispozitie, pentru oricine doreste sa le foloseasca. Deocamdata am facut publica tehnologia de producere a unui vaccin impotriva Covid-19, realizata aici, la Oncogen, si cu mari sanse de reusita. Si, pentru ca am luat hotararea de a nu o patenta, oricine poate sa o foloseasca.”

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com