Statele Unite interzic WeChat si TikTok din magazinele de aplicatii

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Departamentul de Comert al SUA a declarat vineri ca va interzice duminica TikTok si WeChat din magazinele de aplicatii din SUA si va interzice accesul aplicatiilor la serviciile de internet esentiale din SUA.

TikTok nu se va confrunta cu cele mai drastice sanctiuni decat dupa alegerile din 3 noiembrie, dar utilizatorii WeChat ar putea simti efectele inca de duminica.
Ordinul, care a fost justificat prin preocuparile privind securitatea nationala si confidentialitatea datelor, succede unor saptamani de negocieri cu serviciul de partajare video TikTok. Presedintele Donald Trump a presat proprietarul chinez al aplicatiei sa vanda operatiunile TikTok din SUA catre o companie interna pentru a satisface preocuparile SUA cu privire la colectarea datelor TikTok si problemele conexe.
Gigantul tehnologic din California, Oracle, a incheiat recent un acord cu TikTok in acest sens, desi detaliile raman in ceata. Trump a declarat vineri ca a fost deschis la o intelegere, mentionand ca „avem cateva optiuni grozave si poate putem mentine multi oameni fericiti”, sugerand ca pana si Microsoft, care a declarat ca oferta sa pentru preluarea TikTok a fost respinsa, ar putea continua sa fie implicat in proiectul de preluare, alaturi de Oracle si Walmart.

Noua dispozitie pune presiune pe proprietarul TikTok, ByteDance, solicitandu-i sa faca o serie de noi concesii, a declarat James Lewis de la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale. Donald Trump a spus saptamana aceasta ca nu-i place ideea ca ByteDance sa pastreze controlul majoritar al TikTok. „La indrumarea presedintelui, am luat masuri semnificative pentru a combate colectarea rau intentionata a Chinei de date personale de la cetatenii americani, promovand in acelasi timp valorile noastre nationale, normele bazate pe reguli democratice si aplicarea agresiva a legilor si reglementarilor SUA”, a declarat secretarul pentru comert, Wilbur Ross. intr-o declaratie pregatita.

TikTok si-a exprimat „dezamagirea” fata de aceasta decizie si a spus ca va continua sa conteste „ordinul executiv nedrept” al presedintelui Donald Trump. Departamentul Comert adopta prctic un ordin anuntat de presedintele Donald Trump inca din luna august. TikTok a anuntat ca intentioneaza sa conteste in instanta interdictia in cauza.

Ministerul comertului din China a condamnat interdictia si a cerut SUA sa opreasca ceea ce a numit a fi un comportament gresit si agresiv. Oficialii Ministerului au avertizat ca statul chinez va „lua masurile necesare pentru a proteja drepturile si interesele legitime ale companiilor chineze”.

Actiunea este ultima incercare a administratiei Trump de a contracara influenta Chinei, o superputere economica in crestere. De la preluarea mandatului in 2017, Trump a purtat un razboi comercial cu China, a blocat fuziunile care implica companii chineze si a inabusit afacerea firmelor chineze precum Huawei, celebrul producator de telefoane si echipamente de telecomunicatii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com