STS incepe localizarea cu mare precizie a persoanelor care suna la 112

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a inceput sa implementeze tehnologia AML (Advanced Mobile Location) cu ajutorul careia informatiile de localizare din telefon sunt preluate in mod automat si sunt transmise catre Serviciul de urgenta 112.

In calitate de administrator al Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU), STS a inceput sa puna in functiune tehnologia AML (Advanced Mobile Location) cu ajutorul careia informatiile de localizare din telefonul persoanei care suna la 112 sunt preluate in mod automat.

Aceste informatii de localizare sunt apoi transmise catre dispeceratul Serviciului de urgenta 112.

„In acest moment, tehnologia este testata in zona Bucuresti-Ilfov, urmand ca, in perioada urmatoare, sa fie operationalizata la nivel national. Principalul avantaj al tehnologiei AML il constituie furnizarea unor informatii de localizare cu o acuratete ridicata, de ordinul metrilor/zecilor de metri”, a anuntat, marti, un comunicat de presa al STS.

Simultan cu implementarea AML, Serviciul de Telecomunicatii Speciale deruleaza proiectul de modernizare a infrastructurii hardware si software a SNUAU.

Pana la generalizarea tehnologiei AML, dar si dupa aceea, pentru localizarea persoanelor care suna la 112 sunt utilizate si alte tehnologii.

In acest scop, STS a dezvoltat si a lansat, in luna februarie 2019, aplicatia APEL 112, care permite transmiterea coordonatelor geografice ale telefonului mobil catre Sistemul 112, in momentul efectuarii unui apel de urgenta prin intermediul aplicatiei. Aceasta functioneaza pe terminalele de tip smartphone cu sisteme de operare Android sau iOS, iar, pentru ca aplicatia sa poata fi utilizata, trebuie ca serviciul de date (internet) si cel de localizare (GPS) ale telefonului mobil sa fie activate. Complementar cu aplicatia mobila APEL 112, STS a implementat facilitatea Geolocation 112. Apelantul primeste prin SMS un link de localizare, iar, prin accesarea acestuia, coordonatele geografice ale locului in care se afla apelantul sunt trimise in Sistemul 112.

„Ramane de referinta localizarea Cell ID/Sector ID care se face pe baza informatiilor transmise de celulele operatorilor de telefonie mobila. Foarte important: aceste tehnologii nu se exclud una pe cealalta si sunt complementare”, precizeaza STS.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com