Suedia si-a suspendat licitatia pentru sistemele de comunicatii 5G

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

In Suedia, autoritatea guvernamentala de telecomunicatii, PTS, a suspendat licitatia pentru spectrul de frecvente 5G.

In Suedia, autoritatea guvernamentala de telecomunicatii, PTS, a suspendat licitatiile pentru spectrul de frecvente 5G, anunta presa occidentala.

Licitatiile ar fi urmat sa inceapa marti, beneficiari fiind companiile Nokia si Ericsson, ca urmare a faptului ca PTS a cerut companiilor care participa la aceste licitatii sa elimine echipamentele Huawei si ZTE din infrastructura lor.

Luna trecuta, Suedia a urmat hotararea Marii Britanii de a interzice folosirea de echipamente Huawei din reteaua sa 5G, invocand riscuri nationale de securitate, si a cerut companiilor care participa la licitatiile de spectru 5G sa elimine aceste echipamente pana la data de 1 ianuarie 2025.

Saptamana trecuta, compania chineza Huawei a facut recurs impotriva deciziei. „Suntem dispusi sa cooperam pe deplin in privinta oricaror cerinte viitoare care ne-ar putea fi adresate ca furnizor de echipamente 5G, lucru care ne va permite sa fim un furnizor certificat”, a declarat, potrivit Reuters, Kenneth Fredriksen, vicepresedinte executiv Huawei, Central Europe and Nordic Region.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com