Tara e in criza si salariile bugetarilor vor creste cu aproape 50%

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Parlamentarii PSD-PNL-UDMR au votat, marti, doua proiecte legislative prin care angajatilor din sectorul bugetar li se vor mari salariile. Majorarea are loc de la 1 iulie cu o patrime din diferenta de salariu prevazuta de Legea salarizarii unitare 153/2017 pentru anul 2022 si cele din luna decembrie 2021.

Astfel, functionarii publici si personalul contractual din Ministerele Transporturilor si Culturii, precum si din serviciile deconcentrate subordonate vor beneficia de majorarea cu 15% a salariilor de baza pentru complexitatea muncii. De asemenea, personalul care lucreaza la proiecte cu fonduri europene va beneficia de majorarea salariilor de baza pana la 50%, mai prevede proiectul adoptat.

Deputatii au introdus un amendament prin care se prevede majorarea cu 15% si a salariilor de baza din Ministerele Transporturilor si Culturii, fata de cele majorate in prezent din Ministerele Finantelor, Muncii, Mediului, Dezvoltarii, Investitiilor si Proiectelor Europene, Sanatatii si Educatiei.

Astfel, functionarii publici si personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Finantelor, Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene, Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si din institutiile aflate in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, functionarii publici din cadrul aparatului Administratiei Prezidentiale, Secretariatului General al Guvernului, Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Ministerului Justitiei, precum si functionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiaza, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de baza de 15%.

Husa iPhone 13 PRO MAX -(Magnetic Case)

De aceeasi majorare vor beneficia si functionarii publici si personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale institutiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestor ministere.

Parlamentarii Uniunii Salvati Romania s-au opus adoptarii acestor amendamente, sustinand ca aceste cresteri de salarii se produc ”fara fisa de impact financiar, fara consultare publica si fara sa respecte legea salarizarii unitare”.

”Sarabanda de cresteri ale cheltuielilor publice se plateste din banii contribuabililor luati din taxe, pe datorie, adica pe taxele pe care le vor plati romanii in viitor, sau prin inflatie tiparind bani. Avem o inflatie imensa acum fiindca am avut cheltuieli publice enorme si nesustenabile, iar acum coalitia de guvernare continua sa arunce gaz pe foc cu noi cresteri de salarii din pix” – afirma deputatul USR Claudiu Nasui.

Iata care sunt maririle salariale votate de parlamentarii coalitiei de guvernare, conform deputatului USR:

– Personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sanatatii beneficiaza de majorarea salariilor de baza cu pana la 25%, in baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului sanatatii;

– Functionarii publici din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii beneficiaza, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de baza de 15%.

– Personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii beneficiaza, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de baza de 15%.”

– Functionarii publici din serviciile publice deconcentrate ale institutiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii beneficiaza, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de baza de 15%.

– Personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale institutiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii beneficiaza, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de baza de 15%.

– Personalul din institutiile si/sau autoritatile publice nominalizat in echipele de proiecte finantate din fonduri externe rambursabile, in baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de imprumut adoptate de Parlamentul Romaniei, beneficiaza de majorarea salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de incadrare cu pana la 50%, indiferent de numarul de proiecte in care este implicat.

Memorie Externa USAMS – 256 GB Type-C + USB 3.0 High Speed

– de la 1 iulie 2022, pentru toti bugetarii majorare cu 1/4 din diferenta dintre salariul de baza prevazut de Legea-cadru nr.153/2017 pentru anul 2022 si cele din luna decembrie 2021

– de la 1 iulie 2022, pentru personalul nou-incadrat sau promovat cuantumul brut al salariilor/soldelor se majoreaza cu 1/4 din diferenta dintre salariul de baza prevazut de Legea-cadru nr.153/2017 si cele din luna iunie 2022.

– de la 1 iulie 2022, pentru personalul din Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si din Ministerul Sportului se acorda pentru complexitatea muncii o majorare a salariului de baza de 15%.

Vestea prosta este ca de la 1 iulie vor fi sistate angajarile la stat, insa pana atunci guvernul va face angajari pe banda rulanta, iar cei ramasi in institutiile de stat se vor scalda in lapte si miere cu salarii majorate pana la 50%.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com