Turcia amendeaza Facebook cu 282.000 de dolari

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Reteaua de socializare Facebook a fost amendata cu 1,6 milioane de lire turcesti (282.000 dolari) in Turcia, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia datelor, care a afectat aproape 300.000 de utilizatori, a anuntat joi Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale.

Conform autoritatilor de la Ankara, au fost incalcate reglementarile privind protectia datelor in cazul unor informatii personale ce vizeaza 280.959 de utilizatori turci, inclusiv numele, datele de nastere, domiciliul, istoricul cautarilor si alte date. Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale nu a precizat ce s-a intamplat cu detaliile personale ale utilizatorilor afectati.

KVKK a explicat ca a inceput verificarea posibilei incalcari a reglementarilor privind protectia datelor dupa ce Facebook nu a informat in legatura cu erorile inregistrate de unele din aplicatiile sale.

„S-a constatat ca nu au fost luate masurile necesare tehnice si administrative stabilite de lege pentru a preveni incalcarea reglementarilor privind protectia datelor si am amendat Facebook cu 1,6 milioane de lire turcesti pentru ca nu si-a indeplinit responsabilitatile privind protectia datelor. De asemenea, Facebook a primit o amenda suplimentara de 450.000 de lire turcesti pentru ca nu a raportat autoritatilor incalcarea reglementarilor privind protectia datelor”, a afirmat Autoritatea pentru protectia datelor personale.

In aprilie, institutia amendase Facebook cu 1,65 milioane de lire turcesti din cauza accesului ilegal la date ale utilizatorilor.

In iulie, Agentia de Protectie a Consumatorilor Americani a aplicat o amenda record de 5 miliarde de dolari pentru Facebook pentru ca si-ar fi „inselat” utilizatorii cu privire la controlul asupra vietii lor private, in special in cursul unei scurgeri masive de date personale spre firma britanica Cambridge Analytica, implicata in campania prezidentiala a lui Donald Trump si cea pentru Brexit in Regatul Unit. AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilica, editor online: Simona Arustei)
Continutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informarii publice. Toate informatiile publicate pe acest site de catre AGERPRES sunt protejate de catre dispozitiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum si orice modalitate de exploatare a continutului acestui website. Detalii in sectiunea Conditii de utilizare. Daca sunteti interesati

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com