Un fost angajat al Yahoo recunoaste ca a accesat ilegal e-mailurile a peste sase mii de utilizatori. A stocat fotografii si videoclipuri

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Un fost inginer al companiei Yahoo a pledat vinovat pentru ca a accesat ilegal mii de conturi ale utilizatorilor, cautand inregistrari private, pe care le copia apoi pe calculatorul personal, potrivit CNN. Reyes Daniel Ruiz si-a recunoscut faptele in fata instantei federale din San Jose (California).

Daniel Ruiz spune ca era interesat de imaginile si videoclipurile cu tenta sexuala ale utilizatorilor, in special ale femeilor, potrivit comunicatului emis de Procuratura din California.

Fost inginer software la Yahoo, s-a folosit de pozitia sa pentru a sparge peste 6.000 de conturi Yahoo. Dupa ce obtinea accesul la adresele de e-mail, actiona pentru a gasi documente private de pe platformele pe care utilizatorii se logau cu contul Yahoo, precum Facebook, Dropbox sau iCloud.

Ruiz a fost acuzat de incerceptare a unor conversatii private si de accesare ilegala a calculatoarelor, acesta recunoscand doar ultima fapta. Risca pana la cinci ani de inchisoare si o amenda de 250 de mii de dolari scrie biziday.ro

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com