Studiu – Retelele de socializare influenteaza negativ sanatatea mintala

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Un studiu realizat de Kaspersky arata ca sapte din zece oameni (70%) isi schimba atitudinea fata de retelele de socializare din cauza potentialului negativ asupra sanatattii mintale.

In acest context, Kaspersky a colaborat cu Neil Tranter, un profesor de mindfulness, pentru a dezvolta un curs dedicat meditatiei, intitulat „Overcoming digital stress and smartphone addiction”, care ofera utilizatorilor cunostintele si instrumentele potrivite pentru a-si desfasura activitatea digitala mai atent.

Datele studiului de specialitate releva faptul ca 39% dintre respondenti nu se simt in control si nu sunt constienti de limitele lor de pe retelele sociale, iar 23% traiesc emotii negative, ceea ce poate duce la cresterea nivelului de stres si anxietate.

In plus, patru din zece persoane (38%) spun ca isi limiteaza sau reduc timpul petrecut pe social media. O alta tendinta importanta in crestere este utilizarea aplicatiilor de meditatie.

Potrivit Insight Timer, aplicatia gratuita de meditatie pentru o comunitate de 19 milioane, in martie 2020, descarcarile de aplicatii au crescut cu 100% in intreaga lume, iar pana la sfarsitul anului, minutele de meditatie s-au majorat cu peste 30% fata de anul anterior, pana la totalul de 6 miliarde.

„Cursul de meditatie „Overcoming digital stress and smartphone addiction” are drept scop sa ajute oamenii sa dezvolte o relatie mai sanatoasa cu tehnologia, sa invete abordari practice pentru a-si infrana dorinta de interactiune cu tehnologia si anxietatea de separare atunci cand vine vorba de smartphone-uri si ofera sfaturi despre cum sa umpleti pauzele din fiecare zi mai degraba cu activitati mindfulness, decat cu verificarea permanenta a dispozitivelor inteligente. Cursul explica modul in care utilizarea retelelor sociale formeaza obisnuinte, exploreaza neurostiinta FOMO (fear of missing out) si explica modul in care compararea cu altii pe social media poate declansa „criticul interior”; in acelasi timp, furnizeaza tehnici de auto-compasiune pentru a ajuta la rezolvarea unor astfel de conflicte interioare. Cursul include, de asemenea, o lectie bonus, special dedicata provocarilor generate de munca la distanta, menita sa ajute oamenii sa-si dezvolte obiceiuri sanatoase de lucru si sa aiba un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata personala”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Kaspersky.

La nivel general, un nou studiu realizat de Kaspersky evidentiaza faptul ca 70% dintre oameni isi schimba atitudinea fata de social media, dat fiind impactul pe care il are asupra propriei sanatati mintale.

Sesiunea de meditatie dedicata celor dependenti de digital a fost dezvoltata de catre profesionistii in resurse umane din cadrul Kaspersky, alaturi de Neil Tranter, scrie Agerpres.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com