Veste buna pentru primarii. Crestere de 4 % a procentului din impozitul pe venit

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Angelica Fador, deputata PNL, a afirmat ca Guvernul a luat masura de a majora, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit care se duce direct in bugetele locale.

Decizia a fost luata in urma propunerilor facute de Asociatia Municipiilor si de catre alte autoritati locale.

„Autoritatile locale vor beneficia de cresterea surselor directe de venit la bugetul local. Astfel, Guvernul PNL a decis sa creasca, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit ce se va varsa direct in bugetele locale. Executivul a luat aceasta hotarare in urma propunerilor venite de la Asociatia Municipiilor si de la alte autoritati locale cu scopul de a intari autonomia locala. In acest context al maririi surselor de venit, subliniez ca adoptarea proiectului de lege referitor la plafoanele bugetare pentru 2020, prin angajarea raspunderii, a fost necesara pentru ca in baza lui urmeaza sa fie adoptat bugetul de stat pentru anul urmator si, ulterior, adoptate bugetele locale”, a declarat Angelia Fador, printr-un comunicat de presa remis, informeaza agentia de presa Mediafax.

Deputata PNL a mai mentionat ca Executivul este hotarat sa ia masuri astfel incat autoritatile locale sa nu mai aiba blocajele financiare cu care s-au confruntat in vechea guvernare.
„PNL este constient de greutatile financiare pe care le intampina autoritatile locale si este determinat ca acestea sa nu mai treaca prin blocajele financiare la care au fost supuse in timpul fostei guvernari. Reamintesc faptul ca Guvernul Orban a decis sa aloce fondurile necesare pentru ca, pe final de an, primariile sa evite intrarea in incapacitate de plata”, a completat Fador, conform aceleiasi surse.

Presedintele comisiei pentru administratie a Camerei Deputatilor a mai spus ca Guvernul va asigura pentru finalul acestui an resursele necesare pentru plata lucrarilor prin PNDL.

„De asemenea, chiar daca a aparut o situatie de ultim moment prin care statul roman este obligat sa plateasca urgent o datorie de 300 de milioane de euro, Guvernul va asigura, pe final de an, resursele necesare pentru plata lucrarilor efectuate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), lucrari neachitate la timp de Guvernul PSD”, a conchis deputata liberala.

In sedinta de luni, premierul Ludovic Orban a anuntat ca Executivul va adopta o noua rectificare bugetara ca sa realimenteze Fondul de rezerva al Guvernului pentru efectuarea platilor care sa asigure cheltuielile de functionare pentru autoritatile locale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com