11 cetateni din Siria si Irak cu acte de identitate bulgaresti, depistati de politistii de frontiera

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II au depistat unsprezece cetateni din Irak si Siria care au incercat sa iasa ilegal din tara, folosindu-se de carti de identitate bulgaresti care apartineau altor persoane.

Soferii mijloacelor de transport, doi cetateni bulgari, sunt cercetati pentru trafic de migranti.

In data de 12.11.2020, in jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera pe sensul de iesire din tara un cetatean bulgar care conducea un microbuz, inmatriculat in Germania.

In interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, patru barbati care au prezentat la controlul de frontiera carti de identitate, ce aveau insemnele autoritatilor din Bulgaria.

Cateva minute mai tarziu, in acelasi punct de frontiera, s-a prezentat pentru a iesi din tara un alt sofer bulgar, in varsta de 61 de ani, la volanul unui autovehicul inmatriculat in Bulgaria.

Si in acest caz soferul transporta sapte cetateni straini, care s-au legitimat cu documente de calatorie bulgaresti.

In ambele situatii, cu ocazia verificarii documentelor, politistii de frontiera au constatat faptul ca persoanele prezente la control nu erau cele din fotografiile documentelor de calatorie, existand diferente de fizionomie.

Politistii de frontiera au intrerupt calatoria celor in cauza, fiind condusi la sediul institutiei pentru cercetari.

In continuarea verificarilor s-a stabilit ca cei unsprezece barbati sunt cetateni din Siria si Irak, opt adulti cu varste cuprinse intre 18 si 46 de ani si trei minori, avand varste cuprinse intre 14 si 16 ani, solicitanti de azil in tara noastra.

In ambele cazuri, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de migranti pentru cei doi soferi si de fals privind identitatea si tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat pentru cei unsprezece cetateni din Siria si Irak.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com