Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban participa la manifestarile Zilei Unirii

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban participa, vineri, la manifestarile dedicate Unirii Principatelor, la Iasi, ambii urmand a se adresa participantilor..

În Piaţa Unirii din Iaşi va fi prezent şi preşedintele Pro România, Victor Ponta. Liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui prezenţă fusese anunţată iniţial, şi-a anulat participarea astăzi dimineaţă.

In Piata Unirii din Iasi va fi prezent si presedintele Pro Romania, Victor Ponta. Liderul PSD Marcel Ciolacu, a carui prezenta fusese anuntata initial, si-a anulat participarea astazi dimineata.

Potrivit programului oficial al presedintelui Klaus Iohannis, acesta va participa la evenimentul care are loc, vineri, la ora 13.00, in Piata Unirii din Iasi. Seful statului se va adresa multimii.

La evenimentul din centrul municipiului va lua parte si premierul Ludovic Orban si acesta avand prevazuta in programul oficial o alocutiune.

De asemenea, presedintele si premierul vor participa, la ora 14.30, la depunerea de jerbe la mormantul domnitorului Al. I. Cuza, care va avea loc la Biserica ”Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi.

La evenimentele dedicate Unirii Principatelor Romane de la Iasi vor participa si alti lideri politici, printre acestia fiind presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, si liderul Pro Romania, Victor Ponta.

Autoritatile din Iasi au pregatit cu cateva zile inainte Piata Unirii, dar si zonele limitrofe. Lucratori de la societatea locala de salubritate au maturat si spalat Piata Unirii din Iasi, zona fiind inspectata, joi, in jurul pranzului si de catre primarul Mihai Chirica, spune News.ro.
Un tricolor imens a fost intins pe o cladire din zona, iar pe stalpii din piata au fost montate steaguri.

In plus, Primaria Iasi a anuntat ca circulatia tramvaielor si a autobuzelor prin Piata Unirii va fi intrerupta vineri, in intervalul orar 7:00 – 15:00 (in functie de necesitati), pentru a permite buna desfasurare a manifestarilor organizate pentru sarbatorirea a 161 de la Unirea Principatelor Romane.

Evenimentul incepe la ora 11.30 cu un concert de muzica populara, in interpretarea unor artisti cunoscuti. Vor urca pe scena Nicolae Furdui Iancu, Veta Biris, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar si alti artisti locali, evenimentul fiind intitulat ”Noi suntem romani”.

La ora 13.00 incepe evenimentul oficial, care cuprinde o slujba religioasa, discursurile oficialitatilor participante, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza si parada militara.

In Piata Unirii, la finalul evenimentului, participantii se vor prinde in Hora Unirii, dupa care oficialitatile se vor deplasa catre Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune jerbe de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

In Piata se vor oferi ceai, vin viert si placinte moldovenesti.

În Piaţa Unirii din Iaşi va fi prezent şi preşedintele Pro România, Victor Ponta. Liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui prezenţă fusese anunţată iniţial, şi-a anulat participarea astăzi dimineaţă.

Potrivit programului oficial al preşedintelui Klaus Iohannis, acesta va participa la evenimentul care are loc, vineri, la ora 13.00, în Piaţa Unirii din Iaşi. Şeful statului se va adresa mulţimii.

La evenimentul din centrul municipiului va lua parte şi premierul Ludovic Orban şi acesta având prevăzută în programul oficial o alocuţiune.

De asemenea, preşedintele şi premierul vor participa, la ora 14.30, la depunerea de jerbe la mormântul domnitorului Al. I. Cuza, care va avea loc la Biserica ”Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi.

La evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române de la Iaşi vor participa şi alţi lideri politici, printre aceştia fiind preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi liderul Pro România, Victor Ponta.

Autorităţile din Iaşi au pregătit cu câteva zile înainte Piaţa Unirii, dar şi zonele limitrofe. Lucrători de la societatea locală de salubritate au măturat şi spălat Piaţa Unirii din Iaşi, zona fiind inspectată, joi, în jurul prânzului şi de către primarul Mihai Chirica, spune News.ro.
Un tricolor imens a fost întins pe o clădire din zonă, iar pe stâlpii din piaţă au fost montate steaguri.

În plus, Primăria Iaşi a anunţat că circulaţia tramvaielor şi a autobuzelor prin Piaţa Unirii va fi întreruptă vineri, în intervalul orar 7:00 – 15:00 (în funcţie de necesităţi), pentru a permite buna desfăşurare a manifestărilor organizate pentru sărbătorirea a 161 de la Unirea Principatelor Române.

Evenimentul începe la ora 11.30 cu un concert de muzică populară, în interpretarea unor artişti cunoscuţi. Vor urca pe scenă Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar şi alţi artişti locali, evenimentul fiind intitulat ”Noi suntem români”.

La ora 13.00 începe evenimentul oficial, care cuprinde o slujbă religioasă, discursurile oficialităţilor participante, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi paradă militară.

În Piaţa Unirii, la finalul evenimentului, participanţii se vor prinde în Hora Unirii, după care oficialităţile se vor deplasa către Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În Piaţa se vor oferi ceai, vin viert şi plăcinte moldoveneşti.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com